You are here: Home / Stiri / Noua aplicație FMC Evalio® AgroSystems!

Noua aplicație FMC Evalio® AgroSystems!

 

Evalio® AgroSystems este un serviciu digital gratuit oferit tuturor cultivatorilor de porumb de către FMC, sistem care monitorizează dezvoltarea dăunătorilor printre care și Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului) la culturile de porumb în sprijinul aplicării corecte a tratamentelor. Aplicația se bazează pe o rețea de capcane amplasate în locații cheie de monitorizare. Pentru acest prim an, programul cuprinde numai jumătatea sudică a României cu următoarele județe – Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău. Programul va fi extins la nivel național din anul 2020 și este în colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea care asigură consultanță tehnică.

 

Valorile capturilor zilnice ale numărului de fluturi identificați în capcanele feromonale și automate sunt introduse în aplicația Evalio® AgroSystems. Atunci când presiunea dăunătorilor este ridicată și dăunătorul poate produce pagube însemnate culturilor, serviciul Evalio® AgroSystems trimite mesaje de avertizare producătorilor pentru aplicarea tratamentelor în vederea reducerii pagubelor provocate de dăunători.

Aplicarea tratamentelor fitosanitare ținând cont de dezvoltarea populației de dăunător și riscul de atac va duce la o combatere eficientă și la reducerea pagubelor economice în cultura de porumb.

 

Vă puteți înscrie online accesând http://www.evalioagrosystems.fmc.com sau puteți descărca aplicația Evalio® AgroSystems pentru a primi mesaje de avertizare.

 

 

 

Evalio® AgroSystems: un serviciu digital FMC gratuit, pentru producții mai mari și de calitate!

 

Amplasare capcane FMC România – sezon 2019

 

 

FMC România a amplasat în sudul României peste 70 capcane (clasice pe bază de feromoni cât și automate) în 25 puncte de monitorizare. Scopul acestor capcane este de a monitoriza zilnic capturile fluturilor de Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) și de a stabili curba de zbor a adulților de Ostrinia nubilalis în vederea aplicării la momentul optim a tratamentului fitosanitar.

 

Utilizați informațiile și resursele furnizate de către FMC România și asigurați-vă sunteți înregistrat în baza de date FMC pentru a primi ALERTA DE TRATAMENT!

 

 

 DE CE ESTE IMPORTANT SĂ COMBATEM OSTRINIA NUBILALIS (sfredelitorul porumbului)?

 

  • Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) este un dăunător polifag, periculos care poate afecta serios cultura de porumb. La început, larvele consumă din frunze (atacul în primele faze) iar apoi sapă galerii în tulpina plantelor de porumb. Acest lucru determină frângerea tulpinilor de la punctul de atac, sub greutatea știuleților sau a vântului, reduce capacitatea de nutriție a plantelor și rezistența la secetă. Atacul după formarea știuletelui provoacă pagube însemnate și determină pierderi de producție, dar și compromiterea calității recoltei, prin instalarea de putregaiuri în condiții de umiditate atmosferică crescută (precipitații) înainte de recoltare. În urma atacului de Ostrinia nubilalis la știuleți, pe leziunile produse se instalează diferite specii de ciuperci saprofite (Fusariumm spp., etc.), care conduc la apariția unor niveluri ridicate de micotoxine și dificultăți în vânzarea producției.
  • În cele mai multe cazuri, o combatere eficientă a speciilor de Ostrinia nubilalis va conduce și la un control secundar al speciei de Helicoverpa armigera. Începând cu anul 2020, FMC își propune să monitorizeze alături de Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigerea, o altă specie de lepidoptere polifagă și extrem de periculoasă.

 

 

 

 

 

Accept cookies

This website uses cookies to track statistics and user behaviour.

FMC AGRO OPERATIONAL ROMANIA SRL

 

Șoseaua București-Ploiești nr 42-44, Baneasa Business and Technology Park

Cladirea A, Aripa A2, etajul 1, București, cod postal 013696

 

fmcagroromania@fmc.com

 


 

Tel.: +4031 630 61 34
Fax: +4037 409 42 05